Gå til hovedindhold
juni 10, 2020

Bordtekstiler kan ændre meget. De kan forvandle et almindeligt hverdagsmåltid til en mindeværdig aften. De er ikke bare dekorative, men vil også beskytte dit bord med pletter og ridser, og stofservietter i hør vil beskytte dit tøj mod rødvinspletter. Pleje af bordtekstiler er vigtig: uanset om du bruger bordtekstiler hver dag eller kun til særlige lejligheder, skal de fortsætte med at se godt ud. 

At stryge en uhåndterlig borddug eller snesevis af servietter er sikkert det sidste du har lyst til når du er ved at planlægge et stort middagsselskab. Men hvis det gøres ordentligt, behøver denne opgave ikke at være stressende. Men på den anden side er det ikke altid altafgørende at stryge dem. 

Pleje af bordtekstiler

Pleje af bordtekstiler

I dag vil vi fortælle dig en hemmelighed. Det er hemmeligheden bag et smukt dækket bord uden stress. Tricket med at stryge stofservietter vil ændre dit liv, da det end ikke indebærer et strygejern. Det eneste du skal gøre, er at lægge borddugen og andre bordtekstiler af hør på bordet aftenen før de skal bruges. Sprøjt lidt vand på, udjævn folderne med dine hænder og lad dem så tørre natten over. Dagen efter er de tørre og fri for folder.

Ja, hvis du alligevel bestemmer dig for at stryge dine bordtekstiler, skal du vide dette. For at stryge en borddug af hør skal du sørge for at den er fugtig, men ikke våd. Når den er blevet vasket, kan den blot hænges op på et stativ og lufttørres til dagen efter til den er fugtig og klar til strygning. Strygning er en bevægelse frem og tilbage over hele dugens længde i forskellige retninger.     

Bordduge - Pleje

At opbevare bordtekstiler efter strygning er et meget vigtigt aspekt, da bordduge af hør plejer at få karakteristiske irriterende firkantede foldelinjer. En af de bedste måder at opbevare en borddug af hør efter strygning er at folde den sammen tre gange og blidt hænge den over en bøjle, så den ikke bliver krøllet igen. En anden mulighed er at rulle den sammen som et rør i stedet for at folde den. Det kræver mere opbevaringsplads, men du vil så altid have smukke bordtekstiler. 

Indsend kommentar

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.