Gå til hovedindhold
maj 24, 2021

Med sommeren ventende lige om hjørnet vil vi gerne fortælle dig lidt mere om "fordele ved hørtøj". Hør har mange positive egenskaber, og disse er nemmest at værdsætte når man bærer tøj af hør. Og vi overdriver ikke når vi siger, at tunikaer og kjoler af hør samt bluser og skjorter af hør er helt uundværlige om sommeren når man er ude og rejse eller opholder sig i et varmt og fugtigt klima. 

fordele ved hørtøj

Den største fordel ved hørtøj i varmt vejr er den behagelige kølige fornemmelse tøjet giver. Takket være stoffets struktur og hørfibrene giver det mere luftstrøm, og stoffets struktur gør at det holdes væk fra huden og giver en bedre lufttilstrømning til kroppen. Hør er et ”stift” stof med mindre sandsynlighed for at klistre sig til kroppen: når det bølger væk, tørrer det hurtigt igen og bliver køligt. Sommertøj af hør har en høj luftgennemstrømning, der nemt lader luft strømme gennem stoffet og lader kroppen ånde.

En anden dejlig fornemmelse ved at bære hørkjoler, hørbluser eller en hvilken anden slags tøj af hør er at kroppen er fri for fugt. Hør er ekstremt absorberende og en god varmeleder. Dit hørtøj er behageligt køligt at røre ved, og hørstof vil hurtigt fjerne sveden fra huden. Hør kan absorbere fugt og bliver så blødt igen. På grund af dets molekylære struktur.

Hør kan absorbere op til 1/5 af sin egen vægt før det føles fugtigt eller våd. Med andre ord – dit hørtøj vil absorbere en masse sved, og det er meget usandsynligt at det nogensinde vil føles klamt – da vand fordamper fra hør så hurtigt som dug for solen. Så vand både absorberes og fordampes hurtigt. Dette gør at din hørkjole kommer til at fungere som et afkølingssystem. 

sommertøj

Ud over den nedkølende effekt og høje absorbering har hør endnu en helt fantastisk egenskab – gode varmeafledningsevner. Varmeafledning henviser til i hvor høj grad varme kan ledes gennem stoffet. Da hør nemt lader varme slippe ud, hjælper det yderligere på at være behageligt nedkølende for dig. Det påstås at hør kan aflede fem gange så meget varme som uld og atten gange mere end silke.

tunikaer

Lige en sidste ting om "fordele ved hørtøj" – hørstof reflekterer også varmen bedre. Det betyder at hørbluser, hørkjoler eller bluser har gode ”afskygningsegenskaber” og igen – den der bærer tøj af hør, har det bare mere behageligt køligt.

Alle ansatte hos LinenMe går primært i hørtøj om sommeren, og vi kan med sikkerhed love at de der går i hørtøj har det 3°-4°C køligere end folk der går i silke eller bomuld. Det bemærkes også at de der bærer hørtøj sveder halvanden gange mindre end folk der går i bomuld og endnu mindre end folk der bærer tøj af andre materialer.

hørtørklæder

Alle disse egenskaber gør at hør både kan bruge i varme og varmfugtige klimaer og især kan være med til at lette effekterne ved varme og fugt for den der bærer tøjet. 

Det betyder at det at have sommertøj i hør i din garderobe ikke bare er en ide – det er en beslutning der vil give dig en følelse af velbehag samt at få dig til at føle dig lækker, let og smuk! Disse er fordele ved hørtøj.

Indsend kommentar

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.