Gå til hovedindhold
november 15, 2020

Vi tænker ofte på bæredygtighed i disse dage. Vidste du at du er med til at reducere de negative indvirkninger på miljøet når du køber produkter af hør? Hør er ikke bare et smukt og alsidigt stof, men det har også mange fantastiske egenskaber der kommer miljøet til gode. Læs her mere om, hvordan hør hjælper med at redde planeten.

Bæredygtighed - Sådan hjælper hør med at redde planeten

Bæredygtighed - Holdbarhed

Hør er rart at have på. Det bliver blødere og stærkere for hver gang man bruger det, hvilket betyder at du kan bruge vores produkter i længere tid og at det skal udskiftes sjældnere. Det kan gøre en stor forskel i vores forbrugerkultur hvor engangsmaterialer spiller en stor rolle. Lang holdbarhed = Mindre spild og mindre behov for at skifte ud med nye varer. Og masser af smukke arvestykker at videregive til næste generation. 

Dyrkning

Vi har skrevet om "bæredygtig mode" her, men der er faktisk mere der gør det til et interessant materiale. Det behøver færre pesticider og mindre kunstgødning for at vokse – nogle vurderer at der skal bruges helt op til mindre energi og vand på at producere hør sammenlignet med lignende stoffer. 

Insektbekæmpelsesmiddel

moth

Hør er modstandsdygtigt over for møl og har en naturlig frastødende virkning over for insekter, hvilket betyder at du i fremtiden slipper for lagner der er blevet gumlet og gnasket i eller hullet tøj, og der er ikke behov for insektmidler. 

Bionedbrydeligt

Når hørs liv endelig lakker mod enden efter et langt og nyttigt liv, er fibrene bionedbrydelige hvilket betyder at de ikke belaster som affald eller forgifter jorden. 

Medicinsk brug

Hør har været brugt til behandling af sår takket været de ikke-allergiske antibakterielle og antimykotiske egenskaber. Det kan også hjælpe folk der lider af eksem og andre hudsygdomme. Af disse imponerende egenskaber kan man fremhæve dens ultraviolette beskyttelse og de sundhedsmæssige fordele ved hørfrø, og du har et fantastisk banebrydende miljøvenligt mirakelstof der ikke skaber affald.

Indsend kommentar

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.